dijous, 26 de març del 2009

Temps de Primavera...

La primavera ja ha arribat a la nostra escola.
Els companys i companyes de Cicle Inicial han fet la cartellera de l'entrada i ha quedat molt bonica.
Els alumnes de la Classe Romaní de 3r hem fets dibuixos primaverals basats en la tècnica del Puntillisme. Consisteix a fer puntets de colors amb els retoladors, de manera que, quan ens allunyem del dibuix, els puntets desapareixen i sembla que estigui acolorit tot sencer.
Els alumnes de la Classe Ginesta de 4t s'han inspirat en el pintor Joan Miró per a fer uns "Detalls mironians". Ho han fet amb pintura i la veritat és que ha quedat molt vistós i primaveral.


BubbleShare: Share photos - Easy Photo Sharing

dimecres, 11 de març del 2009

Els alumnes de la Classe Ginesta de 4t van visitar el Priorat

Els alumnes de la Classe Ginesta de 4t vam fer la sortida d'estudi a la comarca del Priorat. Vam visitar Falset i Gratallops. Per començar vam visitar el Celler Cooperatiu de Falset. Ens van explicar la història del celler i la seva evolució el llarg dels anys. En segon lloc ens van explicar com elaboraven els vins i caves; i per acabar, vam fer un petit joc sobre el procés d’elaboració dels vins. A l’acabar vam visitar el celler. Ens van explicar amb tot detall com funcionava actualment el celler, així com també ens van mostrar detalls de la seva construcció, quin arquitectote el va fer, etc. A nosaltres, els alumnes, tot ens va semblar molt interessant i durant tota la visita vam estar prenent notes i fent preguntes.

Tot seguit vam fer la visita a l’Ajuntament de Falset. Els alumnes van preparar un qüestionari per a preguntar els diferents aspectes que volien conèixer sobre la seva comarca. A l'Ajuntament ens van rebre molt amablement i ens van respondre les preguntes així com d’ altres que van sorgir espontàniament.

Després vam agafar el bus per anar a Gratallops. A l’arribar vam donar un tomb pel poble i vam dinar al CEIP Licorella. Les mestres ens van ensenyar l’escola i van respondre a les preguntes que feien els alumnes sobre com és l’escola rural. També ens van respondre d’altres.

Totes les visites van ser molt enriquidores i vam aprofitar molt tot el dia.


Els nens i les nenes de la Classe Ginesta de 4t





BubbleShare: Share photos - Easy Photo Sharing

La Classe de 3r Romaní visita els pobles de vora mar

Com que a Coneixement del Medi treballem la comarca del Baix Camp, aquest trimestre ens ha tocat estudiar els pobles de vora mar. I per veure de prop les coses que aprenem a la classe fem aquesta sortida d'estudi.

El dia que vam anar d'excursió a Vandellòs, l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils ens van explicar un munt de coses. Primer vam anar a la sala de Plens i vam fer unes quantes preguntes sobre el poble.

Tot seguit vam anar a la sala de la televisió local. Per grups ens van ensenyar coses del carnaval de Vandellòs que havien gravat. Després vam anar a l'Hospitalet i ens van ensenyar l'antic hospital que ara és una biblioteca. Allí vam veure dos gegants Jaume I i Blanca d'Anjou. L'antic hospital el va manar construïr la Blanca d'Anjou com a agraïment al poble per haver curat el seu fill, l'Infant Pere. Tot seguit vam anar a la bibloteca i vam llegir una mica. Vam fer unes preguntes i ens van explicar moltes coses del poble. Un senyor ens va regalar un llibre. Quan vam arribar a la platja, vam dinar. Quan vam acabar vam tenir temps per jugar i vam fer un munt de castells. Tot seguit vam anar a Cambrils a veure les barques, vam fer unes quantes preguntes al port i ens van explicar coses sobre peixos. Uns pescadors molt amables ens van donar petxines, estrelles de mar i cargols de mar. ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ!!

Els nens i les nenes de la Classe Romaní de 3r



BubbleShare: Share photos - Play some Online Games.