dimecres, 20 de maig del 2009

SORTIDA ALS POBLES DE MUNTANYA: LA MUSSARA, LA FEBRÓ I PRADES

La Classe Romaní de 3r ja hem fet la tercera sortida als pobles del Baix Camp i aquest cop hem vist com són els pobles de Muntanya. Vam visitar el poble abandonat de la Mussara, la Febró i Prades.
És una sortida tranquil·la on es gaudeix de la natura (observació el bosc i pobles muntanyencs).
Vam anar amb el Rubèn i l’Antonieta, ja que ella és filla de la Febró i coneix molt bé el poble. Vam passar per l’Aleixar i la Mussara, om vam anar fins a l’església i l’Antonieta ens va explicar coses interessants d’aquest poble abandonat i d’un arbre interessant que hi havia, el saüc, una herba medicinal.

Després vam anar a la Febró i vam deixar l’autobús a l’explanada que hi ha a l’entrada. Esmorzarem en un bosquet a la vora de la carretera on l’Antonieta va explicar els tipus d’arbre que hi ha: roure, pi roig, alzina... Després vam anar per uns camins per veure, el boix, el grèvol, les cues de cavall, unes herbes que es fan abundantment per aquella zona, i d’altres, com l’orenga. Després vam anar al poble i vam fer les preguntes i dibuixar l’ajuntament antic, tot i que vam veure el nou. Després vam donar un tomb pel poble. Vam visitar l’església del poble.

Vam marxar cap a Prades on vam dinar en un parc amb gronxadors. Després vam anar a la plaça Major on vam fer les preguntes i vam dibuixar la font i l’església. Després vam anar a veure la portalada que es conserva de la muralla, on hi ha unes quantes eines del camp enganxades a la paret. I després vam tornar cap a l’escola. Va ser un dia molt calorós, però molt divertit!

Els nens i les nenes de la Classe Romaní de 3r

BubbleShare: Share photos - Easy Photo Sharing