diumenge, 13 de febrer de 2011

Experiències a 3r...

La classe Romaní de 3r hem estat treballant els ossos i els músculs i hem aprofitat per fer l'observació dels lligaments, els tendons i articulacions d'una cuixa de pollastre.

PRÀCTICA: Observació d’una cuixa de pollastre

Material


-Cuixa de pollastre (millor sense pell)
-Safata
-Tisores
-Guants de làtex

Procediment


-Observem els músculs de la cuixa de pollastre.
-Tallem els músculs de dalt a baix fins que quedi l'os a la vista.
-Observem l'interior de la cuixa i separem un múscul estirant-lo.

Observacions

La cuixa de pollastre és la part superior de la cama del pollastre.

Qualsevol carn que ens mengem, sigui de pollastre, de vedella o d'un altre animal són els músculs d'alguna part de l'animal.

Podem veure que tots els músculs de la cuixa de pollastre es troben dins una mena de funda transparent que els cobreix totalment.

Un cop hem tallat els músculs de la cuixa es pot veure l'os. Aquest os és el fèmur.

Quan estirem un múscul per separar-lo veiem que està unit a l'os per una tireta blanca que és molt dura: és el tendó.

A l'extrem del fèmur trobem el genoll. En aquest lloc l'os està cobert d'una capa blanca que omple tota la punta i que està feta de cartílag, com l'interior del nas o de l'orella. Aquesta capa es troba als extrems de tots els ossos. Serveix per protegir els ossos a les articulacions per tal que la fricció entre ells no provoqui desgast i dolor.

Fotos de l'experiència


Experiència i observació cuixa de pollastre