dimarts, 25 d’octubre del 2011

Sortida d'estudi al Mèdol (Classe Ginesta - 4t)

Fa uns quants dies l'alumnat de la classe Ginesta va fer la sortida a la pedrera romana del Mèdol, tot aprofitant que estan treballant aspectes de la comarca del Tarragonès. La monitora de l'activitat va explicar el funcionament d'aquella cantera i la tipologia de la pedra que allí s'hi troba. S'ho van passar molt bé i van aprendre moltes coses

Us deixem amb un recull de fotos de la jornada i una explicació més acurada.
Mèdol_Ginesta_4t_2011

La pedrera romana del Mèdol és una gran conca, de més de 200 metres de llargada i una amplada d'entre 10 i 40 metres, produïda per la constant extracció de pedra calcària -molt freqüent a la zona- en època romana per construir els edificis més importants de Tàrraco. Al centre de la pedrera s'alça una agulla de pedra no excavada. La seva gestió depèn del Museu d'Història de Tarragona.
El trasllat dels carreus a la ciutat es va realitzar a través de la Via Augusta, molt propera a la pedrera. Hom calcula que de la pedrera es van extreure, aproximadament, uns 50 mil metres cúbics de pedra.
Actualment es coneixen una desena de pedreres explotades en època romana, encara que la més espectacular per les seves dimensions i el bon estat de conservació és la del Mèdol, a 6 quilòmetres, aproximadament, de Tarragona, al costat de l'àrea de servei del mateix nom de l'autopista AP-7, des d'on és fàcilment accessible.