dimecres, 19 de novembre del 2008

Per la Castanyada...

... els Romanís cantem cançons i les Ginestes fem teatre!
El divendres 31 d’octubre vam fer la Castanyada a l’escola.
Vam anar a la classe i vam assajar dues o més vegades les cançons. Teníem unes castanyes, les vam pintar i les vam retallar. Li podíem fer cues, anells, polseres, llaços…
Quan estàvem preparats, vam anar a cantar a les classe dels Bambis, els Gira-sols i els Patufets i, finalment, a la Maternal on hi ha els més petitets. Dues nenes van plorar.


Al cap d’uns minuts ens van convidar els de 4t perquè feien dues obres de teatre. Una es deia "El robatori de les castanyes" i l’altra "Els llenyataires i la castanyera".
En una de les obres hi apareixia una castanyera. Uns bruixots i els seus companys li robaven les castanyes i els nens del poble avisaven a la castanyera.
A I’altre conte també hi sortia una castanyera, que anava a buscar les castanyes i se’n va deixar unes quantes i els llenyataires li prenien. Els nens del poble li van dir que vigilés i així es va acabar.



A la tarda, quan va tocar el timbre vam anar el menjador a cantar les cançons de la castanyada. Primer van cantar els de cinquè, perquè tenien de fer les castanyes i repartir-les mentre estàvem cantant. Primer van cantar els petits i després vam anar pujant fins als grans. Quan ens va tocar a nosaltres vam cantar "El ball de la Castanya". La cantada la vam fer al menjador perquè no feia bon temps.
A continuació vam pujar a la classe. Algunes classes ja tenien les castanyes fetes a la classe, però nosaltres no. Les havien de pujar els de 5è perquè plovia. Un cop van venir tenir-ho tot endreçat vam menjar les castanyes torrades. A les 5 vam marxar del col·legi amb els panellets que havien fet els de sisè.

Text adaptat de:
Júlia Antolín
Genís Lloses
Marta Llort

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Va se molt dibartit l´ escursio.El bloc es molt bunic,
quan ficin mes fotus sara
molt bunic. Anna cortes ferre.

Anònim ha dit...

El bloc de la escola Montsant esta molt bé. Perque hi han fotos que son
molt boniqes i fotos que son de d'excursio de els nens de la escola montsant.






Marta Armengol