dilluns, 19 de gener del 2009

Adreces d'internet d'interès

Aprendre les hores en català a través del sistema de quarts sol costar una mica als alumnes. Tot i així hem trobat una manera lúdica i alternativa per que a casa els nens/es vagin interioritzant aquesta manera de dir l'hora.

Existeix un salvapantalles d'ordinador que ens mostra un rellotge analògic dissenyat per facilitar la lectura segons el sistema basat en quarts.



L'esfera incorpora les particions en quarts i mitjos quarts, i els seus respectius "i 5" i "i 10". També marca el número de l'hora a la qual s'ha de fer referència. Així, a les dotze i cinc, marca el número 12, i a un quart d'una és l'1 el que queda marcat.

La minutera corre minut a minut excepte quan arriba als mitjos quarts, moment en el qual avança només mig minut. Probablement sigui l'únic rellotge del món que es comporta així.


El perquè d’aquest rellotge

El motiu fonamental del projecte ha estat ajudar a conservar l'expressió de les hores amb quarts, un sistema molt particular i que intuïm en creixent desús. Hem inclòs l'expressió textual amb la intenció de facilitar l'aprenentatge a qui no hi estigui familiaritzat.

Se'l podeu descarregar de forma ràpida i gratuïta a:

http://www.comunicaciodigital.com/rellotge_catala/

Salutacions de l'Equip de Cicle Mitjà